Bolyai Természettudományi Csapatverseny

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján 7. B osztályos tanulóink gimnáziumi kategóriában 5. helyezést értek el. A versenyben 4 megye tanulói mérhették össze tudásukat. Egy komplex csapatverseny volt, ahol a tanulók több tantárgyból (biológia, földrajz, fizika, kémia) kaptak feladatokat. A csapattagok: Kócs Amira, Oczella Dorina, Rácz Márk PéterFelkészítő tanárok: Szabó Anikó Ildikó, Gyenge László István, Sipos JózsefEredményükhöz gratulálunk!

PRESENTATION SKILLS/PREZENTÁCIÓS KÉSZSÉGEK ALPROGRAM

PRESENTATION SKILLS/PREZENTÁCIÓS KÉSZSÉGEK ALPROGRAM

Elkezdődött az EFOP 3.2.14-17 Nyelvtanulással a boldogulásért – tanulók nyelvtudásának fejlesztése az EKE és a köznevelési intézmények együttműködésében  elnevezésű pályázat utolsó félévének megvalósítása. A projekt célja, hogy a tanórai nyelvoktatást kiegészítő, támogató tevékenységek révén (élményközpontú, projektalapú tanórán kívüli foglalkozások, intenzív nyelvi kurzusok, nyári táborok) javuljon az együttműködésben részt vevő iskolák diákjainak idegennyelv-tudása, a nyelvtanulással kapcsolatos attitűdje és motivációja, és ez által növekedjen a KER szerinti B2 szintű nyelvvizsgával egyenértékű, sikeres emelt szintű idegen nyelvi érettségit tevő diákok száma.

Ebben a félévben a Presentation Skills/Prezentációs készségek alprogramot választottuk. A 9.B és 11.B osztályos diákok számára az angol nyelv és kultúra tanára szakos hallgatók 12 alkalommal tartanak projektalapú foglalkozásokat.

A vírushelyzetre tekintettel sajnos csak online foglalkozások megtartására nyílik lehetőségünk. A mai első foglalkozás alkalmával a két hallgató-Vasas Jázmin és Polák Zsófia- rövid bemutatkozás és ismerkedés után egy powerpoint prezentáció segítségével vezette be a diákokat az alprogram céljaiba, módszereibe és megvitatták, hogy

mit profitálhatnak a diákok a kurzus elvégzésével. Végül 4 fős munkacsoportokat alakítottak ki félév során elvégzendő feladatok elvégzéséhez.

Az alprogrami foglalkozások mellett a félév során 10 diákunk online nyelvi kurzuson fejlesztheti angol nyelvtudását. Mentortanárként pedig rendszeres módszertani továbbképzéseken, a hallgatók mentorálására való felkészítő tréningeken veszünk részt.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó és

Bekéné Németh Tímea   mentortanárok

Nemzetközi logóverseny

A Be the solution to Pollution  pályázat keretében 5 ország 5 iskolájának diákjai készítettek logókat, amelyek hűen tükrözik a projekt lényegét. A nemzetközi szinten legjobb logók itt láthatók:

Ha te is részese szeretnél lenni a nagy döntésnek, az alábbi linken leadhatod a szavazatod: SZAVAZOK