HAPPY –hét

Az online oktatás keretében is megemlékeztünk a Víz világnapjáról, csatlakoztunk a Happy-hét programjaihoz. Ezen a héten a víz jelentőségével, fogyasztásával, védelmével foglalkoztak az iskola tanulói. A program során ötleteket kaptunk, de a tanulók és kollégák is ismét bizonyíthatták kreativitásukat. A feladatok jó hangulatban teltek, még a korábban tartózkodó osztályok is részt vettek. Készültek rajzok, terveztek poharat, néztünk, elemeztünk plakátot, PPT-t, virtuálisan koccintottunk egy nagy pohár vízzel. Hiszen a víz a legjobb szomjoltó!

Tovább a cikkhez

Kellemes húsvéti ünnepeket

Az idei tanévben is beköszönt a tavaszi szünet, április 1-től 6-ig “kiszabadulhatunk az online tér fogságából”. Április 7-én (szerda) még a digitális munkarend szerint, majd a jelenlegi információk szerint április 19-én jelenléti formában folytathatjuk az oktatást. Kellemes Húsvéti Ünnepeket, tartalmas szünetet, feltöltődést és jó egészséget kívánok minden kedves Kollégának és Diáknak!

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető

A XXIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen résztvevő tanulóink eredményei

A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás, a tehetséges tanulók és a fejlesztő pedagógusok közötti Kárpát-medencei kapcsolatok támogatása.

A 2020/2021-es tanévben a verseny válogatófordulóját digitális verseny formájában rendezték meg mind a magyarországi, mind a határon túli területeken.

A helyesírási feladatlapok kitöltésére az iskolában került sor. A versenyzők laptopon, online felületen, felügyelet mellett írták meg a versenyfeladatsort. Az általános iskolai és a középiskolai 5–8. évfolyamos tanulók nevezhettek erre a versenyre.

Tovább a cikkhez

„Savaria Országos Történelem” verseny

Moldován Dóra, nyolcosztályos tagozatunk 10. évfolyamos tanulója a „Savaria Országos Történelem” verseny megyei fordulójában 8. helyezést ért el.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ által meghirdetett versenyre évről évre neveznek diákjaink. A több fordulóból álló megmérettetés során a diákoknak lehetőségük volt az egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. A januári iskolai forduló után került megrendezésre a megyei döntő, melyen a Kr. e. VI. századtól 1711- ig terjedő történelmi időszak ismereteiről kellett számot adniuk a tanulóknak; a komplex feladatok megoldása során nagy hangsúlyt kapott a forráselemzés, a térben és időben való tájékozódás képessége, a problémamegoldó és kritikai gondolkodás.

Felkészítő tanár: Borbélyné Gyurcsák Judit

Eredményéhez gratulálunk!

Szép Magyar Beszéd

A Kazinczy- díj Alapítvány által meghirdetett „Szép Magyar Beszéd” versenyen Moldován Dóra, 10. A osztályos tanulónk a megyei fordulóban 9. helyezést ért el. A döntőben a versenyzők egy szabadon választott, maximum 3 perc időtartamú 20–21. századi magyar esszé- vagy értekezésrészletet olvastak fel, illetve egy központilag meghatározott, kötelező szöveget tolmácsoltak rövid felkészülés után. A megalapítás óta eltelt öt évtized során országos mozgalommá váló megmérettetést az idei évben a járványügyi helyzetre való tekintettel rendhagyó módon, online formában rendezték meg.

Felkészítő tanár: Borbélyné Gyurcsák Judit

Eredményéhez gratulálunk!

IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK

Kedves Nyolcadikos Diákok! Tisztelt Szülők!

Elkészült a Kossuth Lajos Gimnázium Ideiglenes felvételi jegyzéke. A sorrend a nyolcadikosok tanulmányi és felvételi eredményei alapján alakult ki. Mivel a 8. osztályos diákoknak a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására, így az Ideiglenes felvételi jegyzék csak tájékoztatásul szolgál. A felvehető tanulók listáját április 23-áig kapjuk meg a győri Felvételi Központtól.

Tovább a cikkhez

Be the Solution to Pollution virtuális találkozó

A Be the Solution to Pollution című pályázatunk keretén belül 2021. március 2-án  online találkozhattak diákok az öt partnerországból. Iskolánkat a 8. A osztály egyik tanulócsoportja képviselte. Először egy spanyol csapattal ismerkedtünk meg, majd különféle játékokkal „törtük meg a jeget”. Ezután mindegyik diákcsoport bemutatkozott, valamint  egy-egy diasort prezentált az intézményéről. Ezután a finn partner mutatta be, hogyan működik az újrahasznosítás náluk. A virtuális találkozó nagyon kellemes, oldott hangulatban telt. Reméljük, hamarosan nemcsak az online térben láthatjuk majd egymást.