Kedves Végzőseink és Kollégáink! Tisztelt büszke Szülők!

Sajnos az idén is le kell mondanunk a tanév egyik legszebb ünnepségéről, a Ballagásról. Bár hagyományos módon nem tudunk elköszönni a végzőseinktől, a Ballagás egyszeri és pótolhatatlan élményét szeretnénk biztosítani a végzőseinknek online Ballagás formájában. A Főnix Tv-én, a Facebook oldalunkon és iskolánk honlapján, 2021. 05.01-én, 10.00 órai kezdettel, “online Ballagás” formájában megtekinthető a “Végzősöktől búcsúzik a Kossuth Lajos Gimnázium” címmel készített filmünk.Fogadjátok/ fogadják szeretettel!

Tovább a cikkhez

Ebéd Rendelés

A digitális oktatásban résztvevő tiszafüredi, tiszaszőlősi és tiszaigari lakosoknak ingyenes házhoz szállítást biztosít a Nemzeti Étterem. A megrendeléseket az alábbi email címen vagy telefonszámon lehet leadni: titkar@kossuth-tfured.sulinet.hu vagy 06 59 / 350-220.

Fenntarthatósági témahét

A 2020/2021-es tanév egyik kiemelt témája az erdő, mint ökoszisztéma. A tanulók változatos feladatokkal, információszerzéssel bővíthették a témával korábban már megszerzett tudásukat. Előzetes feladatként a tanulók az erdőről rajzot, vázlatot, diabemutatót készíthettek, de még versírásra is lehetőséget kaptak. Kiszámolhatták, mekkora az ökológiai lábnyomuk, a magyarországi és a világviszonylathoz képest ez vajon jónak mondható vagy lehetne javítani rajta. Tanórákon megtekinthették Áder János Köztársasági elnök úr tanóráját, videófilmeket nézhettek meg a fenntarthatósággal, a környezetvédelemmel kapcsolatban. Utóbbiak közül nagyon kedvelt és megható volt gimnáziumunk egyik volt diákja, Ljasuk Dimitry: A Tisza nevében c filmje. Az 5-8. osztályok csapatai a ZöldOkos Kupa versenyén is megmérhették tudásukat. Április 22-én, a Föld napján, szintén a témához kapcsolódó videófilmeket tekinthettek meg, amelyeket feldolgoztunk, megbeszéltünk, életkoruktól függően.

Tovább a cikkhez

“Itthon otthon vagy”

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

“Itthon otthon vagy” országos honismeretei és földrajzverseny középiskolai kategóriájában, az első két forduló eredménye alapján a 11 országos döntős egyike gimnáziumunk 10. A osztályos diákja, Moldován Dóra. Felkészítő tanár: Dányi ZsoltGratulálunk és sok sikert kívánunk a döntőben szerepléshez.

PÁSZTOR FANNI, 9.A OSZTÁLYOS TANULÓ RÉSZT VETT A BRAINCAMP ELNEVEZÉSŰ NEUROBIOLÓGIA TÉMÁJÚ, NEMZETKÖZI, ANGOL NYELVŰ KURZUSON

Biológia tanáromtól, dr. Ceglédi Erzsébet tanárnőtől értesültem az angol nyelvű, egy hetes, online BrainCamp elnevezésű kurzusról. Fő érdeklődési területeim a kémia, a biológia  és emellett  az  angol  nyelv.  2020 februárjában C1 típusú, komplex, nemzetközi, angol nyelvvizsga bizonyítványt szereztem. A BrainCamp kurzusleírás azért is keltette fel az érdeklődésemet, hiszen két olyan tudományterületet ötvöz-az angol nyelvet és a biológiát-, mellyel szívesen foglalkozom, és ezen területeken szeretném bővíteni a tudásomat is. A felhívást Gőz József, a Tóth Árpád Gimnázium pedagógusa, a Szegedi Tudós Akadémia koordinátora ajánlotta gimnáziumunk diákjai számára. Megtiszteltetés, hogy ezen a nívós tehetséggondozó programon én képviselhettem az iskolámat.

Tovább a cikkhez

Ingyenes, intenzív, angol nyelvi kurzus

Az ‘’EFOP 3.2.14-17-2017-00008 Nyelvtanulással a boldogulásért – tanulók nyelvtudásának fejlesztése az EKE és a köznevelési intézmények együttműködésében’’ projekt keretében 2021. március 23. és április 9. között egy 30 órás intenzív érettségire való felkészítő kurzuson vehetett részt gimnáziumunk 12 tanulója K. Nagyné Pataki Noémi angol szakos tanárnő vezetésével. A tananyagot az Eszterházy Károly Egyetem oktatói állították össze: Karin Macdonald, Rita DiFiore and Kovács Györgyi, akiknek hálásan köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget.

Tovább a cikkhez