Szónoklatverseny

A Kossuth Szövetség és az Országos Széchenyi Kör által szervezett 26. Országos Szónoklatversenyen, a középiskolai korosztályban, 2. helyezést ért el Nemes Botond 10. A osztályos diákunk. Felkészítő tanár: Borbélyné Gyurcsák Judit.A verseny célja a fiatalok hazafias öntudatának, nemzetünk iránti felelősségérzetének erősítése, valamint iskolájuk névadója iránti tisztelet, nagyrabecsülés elmélyítése. A diákoknak egy – a reformkor jeles alakjainak egyikétől származó – kötelező és egy szabadon választott szöveget kellett előadniuk. Az értékeléseket a zsűri elnöke, Sipos Imre, a Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója; az eredményeket Szénási Istvánné, a szövetség elnöke ismertette.Gratulálunk!

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló

Az Országos Elsősegély-ismereti Verseny elődöntőjébe jutottak diákjaink

Gimnáziumunk diákjai a verseny során három internetes fordulót szép eredménnyel teljesítettek, így tovább jutottak az Az Országos Elsősegély-ismereti Verseny elődöntőjébe. A feldatok változatosak voltak, több témát érintettek. Főbb témakörök: anatómia, baleset-megelőzés, élettan, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, egészségfejlesztés, katasztrófa-, tűz- és balesetvédelem. Az elődöntőben a tanulóknak kamera előtt kellett teljesíteni a zsűri által kért feladatokat. A csapattagok: Hajdu Anna 9. B, Moldován Dóra 10. A, Oláh Róbert 11 B.

Tovább a cikkhez

Virtuális találkozó Finnországban

A Read, Count and Play– These skills will take you a long way című Erasmus+ nemzetközi stratégiai pályázat keretében 2021. április utolsó hetében online rendeztük meg a finnországi találkozót. Sok érdekes tevékenységet végeztünk diákcsoportokkal iskolai és nemzetközi szinten is a találkozó folyamán. A téma a különböző nemzetek ételei, receptjei voltak. A feladatok itt láthatók

Tovább a cikkhez

Kedves Végzősök!

Ballagás hiányában, valamilyen módon szerettünk volna kedveskedni nektek emlékezetessé tenni azt, hogy befejeztétek a középiskolai tanulmányaitokat.Hétfőn adjuk át számotokra az emléklapokat, a jutalomkönyveket és a „Ballagási Emléket”. Fogadjátok olyan szeretettel a búcsú filmünket, amilyen szeretettel mi készítettük. Sok sikert a hétfőn kezdődő érettségi vizsgátokhoz !

Dr.Pásztorné dr. Vass Anikó

Intézményvezető