REPÜLŐ ISKOLA PROGRAM-INTENZÍV MATEMATIKA TEHETSÉGGONDOZÁS

A Gondolkodás Öröme Alapítvány az idén újra meghirdette a Repülő Iskola programot a matematika iránt érdeklődő diákok, iskolák számára. Örülünk, hogy gimnáziumunk kilencedik évfolyamos diákjai második alkalommal is lehetőséget kaptak a programban történő részvételre.

Az ELTE és a Gondolkodás Öröme Alapítvány tanárai és az ELTE matematikus hallgatói tartják a foglalkozásokat, a matematika játékos és egyben gondolkodtató arcát megmutatva, valamint megismertetve a diákokkal az önálló gondolkodás örömét. A programokat tartó tanárok nem előadást tartanak, és nem a normál iskolai anyagon túlmutató tárgyi tudást plántálnak a diákok fejébe. Legfontosabb cél, hogy gondolkodni tanuljanak meg a diákok, hogy ne képletek, bemagolt módszerek, alkalmazható tételek után kutassanak a fejükben, hanem engedjék szabadjára a fantáziájukat, és bátran ötleteljenek, kreatívan gondolkodjanak.

Az intenzív tehetséggondozó foglalkozássorozat  2022.01.27-én indult a gimnáziumban 6 fő 9.A és 2 fő 9.B osztályos diákunk részvételével. A háromórás foglakozást Nagy Róbert (ELTE) tartotta. Köszönjük a Gondolkodás Öröme Alapítványnak a lehetőséget és a foglakozásokat, valamint Szabóné Gyöngy Gyöngyi tanárnőnek, a reál munkaközösség vezetőjének a szervező munkáját.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető


Elemgyűjtés- Eredményhirdetés

A használt elemgyűjtés akcióban a gimnáziumunk tanulói összesen 1526 darab elemet hoztak be.

1. helyezett  Kertész Attila  6.A osztályos tanuló 300 db elemmel
2. helyett Czinege Bence 7.A osztályos diák 251 db elemmel
3. helyezett Mazug Gréta Laura 9.C osztályos tanuló 119 db elemmel
4. helyezett Mezősi Lilla 5.A osztályos tanuló 110 db elemmel
5. helyezz Lénárt Elizabeth 10. B osztályos diák 107 db elemmel

Gratulálunk!

Meglepetés dobozok a külföldi partnerintézményektől

A Think global, Act local across Europe című pályázat keretében meglepetés dobozokat küldtünk és kaptunk külföldi partnereinktől. Különféle édességek, sós rágcsálnivalók, brossúrák, kézzel készített karácsonyi üdvözlőlapok, valamint  az adott országra jellemző tárgyak voltak a csomagokban, amiket postáztak nekünk. A diákjaink nagy izgalommal bontották fel a csomagokat és kóstolták meg a finomságokat.

KLG JUBILEUMI BÁL

A Kossuth Bált ötödik alkalommal rendezzük meg a Kossuth-napok rendezvénysorozat záróakkordjaként, 2022.03.05-én.  Az idén is alapvető célunk, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola közösségének építése. Persze a bál mindenki előtt nyitott, megkülönböztetett szeretettel várjuk a tiszafüredieket és az intézményhez köthető baráti társaságokat. A rendezvény kiváló találkozási lehetőség lehet továbbá egykori osztályközösségek, munkahelyi közösségek számára is. A jegyek megvásárlásakor ennek érdekében külön asztal is igényelhető.

Tovább a cikkhez

Felhívás!

Tudtad, hogy a használt elem veszélyes hulladék? A környezetbe kikerülve súlyosan károsítja a termőföldet, nehézfémekkel és savakkal szennyezi azt. Ha szeretnéd megóvni a természetet, hozd be ezeket a haszontalanná vált elemeket a gimibe és add át az angol tanárok valamelyikének január 4. és 14. között. Egy cég fogja elszállítani a veszélyes hulladékot és ártalmatlanítja azt. A legtöbb elemet behozó diákok tárgyjutalomban részesülnek.