SZEDLÁK RICHÁRD NYOLCOSZTÁLYOS GIMNÁZIUMOK SPORTVERSENYE

„Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes.”

/Kimi Raikkönen/

A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola adott otthont a 2019.szeptember 27-én megrendezett Nyolcosztályos Gimnáziumok Regionális Sportversenyének. A Szedlák Richárd Nyolcosztályos Gimnáziumok Sportversenye érdekes és egyben nagyon értékes színfoltja a résztvevő gimnáziumok oktatási palettájának. Jelentősége vitathatatlan, hiszen olyan pozitív személyiségjegyeket alakíthatunk ki általa, mint a küzdeni akarás, kitartás, mások segítése, csapatszellem, fair play, amit a diákok majd jól kamatoztathatnak a való életben is.

A régióban a nyolcosztályos gimnáziumok együttműködése példaértékű. A nyolc gimnázium-Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium, Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium, Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium, Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a versenynek otthont adó, házigazda gimnázium, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola-diákjai és tanárai már 28 éve különleges közösséget alkotnak a régióban, mely közösséget közös értékrend tart össze, közös cél vezérel. A nyíregyházi, fehérgyarmati, nyírbátori, hajdúnánási és tiszafüredi nyolcosztályos képzési formában tanuló, sport területén tehetséges diákok mérték össze tudásukat, miközben felejthetetlen közösségi élményben lehetett részük.

Szeptember utolsó pénteke, így a sportverseny napja, az Európai Diáksport Napja és a Magyar Diáksport Napja is volt egyben.A rendezvény célkitűzésének- miszerint a testmozgás legyen egyszerű és izgalmas, bárki számára űzhető, diszkriminációmentes és a fair play szabályait tiszteletben tartó, a sportversennyel maximálisan megfeleltünk.

Megtisztelte jelenlétével rendezvényünket F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Ujvári Imre, városunk polgármestere, Vargáné Balogh Irén, alpolgármester asszony, Virág Tibor alpolgármester úr, valamint Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója. Puha Szonja, a Diákönkormányzat elnöke köszöntötte a jelenlévőket, és felkérte Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető asszonyt, hogy tartsa meg nyitó beszédét. Ezt követően a Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesület-mely művészeti csoportnak lelkes tagjai diákjaink is- színvonalas előadását tekinthettük meg. Köszönet a felkészítésért Bán Melinda művészeti vezetőnek. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Sági István, tankerületi igazgató is köszöntötte a versenyzőket, majd ünnepélyes ceremóniát a versengés követte. A diákok minden versenyszámban bizonyították rátermettségüket, és hatalmas csatákat láthattunk a helyezésekért viaskodó iskolák között. A verseny három helyszínen zajlott.

  • Lipcsey Elemér Sporttelep: 60/100/400/800 méteres síkfutás, váltófutás, súlylökés, távolugrás, kislabdalökés, futball,
  • Kossuth Lajos Gimnázium: távolugrás, röplabda
  • Benedek Gábor Sportcsarnok melletti műfüves pálya: futball
  • Benedek Gábor Sportcsarnok műanyag kézilabda pálya: futball
  • Benedek Gábor Sportcsarnok: röplabda

A rendezvényünk nem jöhetett volna létre támogatók nélkül. Köszönjük a Karcagi Tankerületi Központ anyagi támogatását, Piroska Miklós, a JNSZ megyei közgyűlés elnökének anyagi támogatását, Tiszafüred Város Önkormányzatának, hogy a városi sportlétesítményeket ingyenesen rendelkezésünkre bocsátotta, Ujvári Imre polgármester úr anyagi támogatását, Ábrahám Tamás, vállalkozó közreműködését, támogatását, Szabics Gábor támogatását, valamint a Törőcsik család anyagi felajánlását.

17 órától került sor a Lipcsey Elemér Sportpályán az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol kiderült, hogy ki állhatott fel a dobogóra. Az összesítés alapján a gimnáziumok rangsorában az 1. helyezést, így a kupát is a hajdúnánási Körösi Csoma Sándor Református Gimnázium vihette haza. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai ismét a 2. helyet tudhatják magukénak, ezen kívül atlétika összesítés alapján pedig gimnáziumunké az előkelő 1. helyezés.

A sportverseny nem jöhetett volna létre az iskolavezetés, a testnevelés munkaközösség, Magyarné Ficzere Andrea munkaközösség-vezető, tantestületünk valamennyi pedagógusa és segítő diákok hatékony közreműködése nélkül. Példátlan együttműködés mutatkozott a versenyszámok lebonyolítása során is, hiszen városunk valamennyi oktatási intézményének testnevelői, edzők, nyugalmazott testnevelő kollégák és más városból érkező edzők is segítségünkre voltak. A több hónapos előkészítő munkában és a verseny napján is nélkülözhetetlen segítséget nyújtott Bodnárné Földi Zita (meghívó, oklevelek, kupák tervezése), Tudeszéné Pallagi Erika (informatikai háttér), Kátai Andrea (műsorvezetés), Csordás Valéria (média megjelenés), Serbán Csaba és Ágoston József (kupák készítése), Balogh Péter (pakolás), Nagy Csenge és Gacsal Péter (fényképek készítése). Rajtuk kívül is köszönet illeti minden segítő kollégát és diákot.

Elismerés illeti a testnevelő kollégáinkat a diákjaink sikeres felkészítéséért is: Magyarné Ficzere Andrea, Fazekasné Gál Erzsébet, Bodnár Gábor, Dányi Zsolt, Pál László, Tudesze Csaba, Szabó Attila, Virág Imre.

Rendkívüli öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Tiszafüred, illetve intézményünk, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola fogadhatta régiónk nyolcosztályos gimnáziumait. Reméljük, hogy városunk és intézményünk jó házigazdája volt a nemes versengésnek és mindenki szép emlékekkel tért haza. Folytatás tavasszal, a tanulmányi versenyen.

Versenyen készült képek itt

Versenyeredmények

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

intézményvezető