Verssel, dallal – határok nélkül

Iskolánk francia nyelvet tanuló diákjai  szaktanáruk, Dögei Imréné vezetésével minden évben részt vesz a Verssel, dallal – határok nélkül elnevezésű versenyen.

A verseny szervezői: Jászkun-Picard Baráti Körök Egyesület, Europ direct tájékoztató hálózat irodája, a Francia Intézet  és a szolnoki Verseghy Gimnázium. A verseny három kategóriában zajlott, öt gimnázium tanulói vettek részt.

Tovább a cikkhez

Bolyai Csapatverseny

“Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.”

A verseny fővédnökei: Prof.Dr.Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke Dr.Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási Jogok Biztosa

A 2016/2017. tanévben a versenyt az egész ország területén meghirdették, körzeti írásbeli forduló, majd országos (írásbeli és szóbeli) döntő formájában.

2016 őszén gimnáziumunkban is megrendezésre került a Bolyai Csapatverseny körzeti fordulója matematika (3-8. osztályos diákok) tantárgy mellett magyar nyelv és irodalom tantárgyból is 3-8.osztályos, majd a 9-12.osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára.

Tovább a cikkhez

I. Zengo-Kyos Honkyokushin utánpótlás bajnokság

November 19-én Balatonlellén rendezték meg az I. Zengo-Kyos Honkyokushin utánpótlás bajnokságot, ahol egyik  diákunk ismét öregbítette városunk, valamint intézményünk hírnevét. A ZENSHIN Sportegyesület színeiben versenyző, 9. C osztályos Puporka Vanessza ifi korcsoportban a 2. helyen végzett, így ezüstéremmel tért haza. Büszkék vagyunk Vanessza kiváló sportteljesítményére! Szívből gratulálunk neki, valamint felkészítő tanárának, Vas-Szegedi Juliannának!

puporka-vanessza

Tiszafüred, 2016.11.27.

                                                                               Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó

                                                                               Intézményvezető

Szalagavató – 2016

Az idén a szokásosnál egy héttel később rendeztük meg hagyományos szalagavató ünnepségünket.  Megújult díszlet várta már azokat is, akik pénteken este a táncos főpróbát nézték meg. Évről évre ilyenkor is megtelik a csarnok gyönyörködni vágyó hozzátartozókkal.

Tovább a cikkhez

Egy KLG-s ifi Európa-bajnok

Iskolánk 9.C osztályos tanulója, Puporka Vanessza Kitti a korosztályos magyar válogatott tagjaként részt vett az I. Honkyokushin Európa-Bajnokságon, Szerbiában,  Belgrádban. A megmérettetésre az őszi szünetben, 2016. november 5-6-án került sor.

Tovább a cikkhez

Másokon segíteni öröm!

Iskolánk 8. A osztálya születésnapi képeslapokat készített egy leukémiás kisfiú részére. Az orvosok a nyár folyamán diagnosztizálták nála a betegséget, és attól kezdve egy kórházi steril szobában tölti a napjait Miskolcon.

Tovább a cikkhez

Halloween vetélkedő

Mint minden tanévben, idén is megrendezte iskolánk a Halloween versenyt, amiben a csapatommal én is szívesen részt vettem.

Ez volt a negyedik alkalom, hogy vetélkedtünk, és ezúttal sikerült a legjobb eredményt, az első helyezést elérnünk.

Tovább a cikkhez