Ablakdíszítő verseny

Az adventi időszakban az otthonainkhoz hasonlóan ünnepi pompába öltöztettük az iskolát is. Bár az áruházak kínálatában temérdek dísz fellelhető, izzósorok, gyöngyfüzérek, a hangulat megteremtése mégsem feltétlenül igényel nagy befektetést. Az adventi ablakdíszítés akár a legolcsóbb alapanyagból,  papírból is elkészíthető. Bizonyíték erre a gimnáziumunk diákjaiból verbuválódott kis csapatok által elkészített földszinti ablakdíszek . Garantáltan mesés végeredményt láthatunk.

Tovább a cikkhez

Teremszépségverseny

Gimnáziumunkban hagyományteremtő célzattal került megrendezésre a Teremszépségverseny. Szeretnénk kiaknázni azt a motiváló erőt, amely egy olyan környezetben rejlik, amelyikben jól érzik magukat a diákok, hiszen a napjuk nagy részét itt töltik az iskolában. Minden osztály az osztályfőnökeik segítségével, irányításával, akár a szülők bevonásával szépítette, dekorálta a maga osztálytermét.

Tovább a cikkhez

2016 karácsonya

Szép hagyományunkat követve idén is megtartottuk az iskolai karácsonyi ünnepséget, s a lelkünk most is megemelkedhetett tanulóink, tanáraink együttműködése és a sok nemes gondolat közvetítése által.

Tovább a cikkhez

DEBRECENI HIDROBIOLÓGUS FÓRUM

2016.december 8-án a Debreceni Hidrobiológus Fórumon vettem részt, amelyet a Debreceni Egyetem Hidrobiológiai Tanszéke és a tiszafüredi székhelyű Magyar CHIRODON Alapítvány szervezett.

A rendezvényen először dr. Báldi Andrásnak, az MTA Ökológiai Kutatóközpont főigazgatójának előadását hallhattuk a Nemzeti Víztudományi Programról, majd megemlékeztünk két neves hidrobiológusról: dr.  Felföldy Lajosról és dr. Bancsi Istvánról,  akik idén hunytak el. Ezután gimnáziumunk nyugalmazott tanárát dr.  Harka Ákost köszöntötték a 75. születésnapja alkalmából. A tanár úr életútját iskolánk volt diákja, Nyeste Krisztián ismertette, aki idén kezdte el a PhD tanulmányait a Hidrobiológiai Tanszéken.

Tovább a cikkhez

ÚJABB NYERTES PÁLYÁZAT

Osztályom, a 11.A osztály 2016 szeptember végén kapott egy pályázati lehetőséget: FEDEZD FEL EURÓPÁTKutassFilmezzUtazz! címmel, ahol 2 perces kisfilmet kellett forgatni a környékünk uniós pályázaton épített létesítményeiről.

Úgy gondoltuk, belevágunk, és összeszedtük a lehetőségeinket, az önkormányzat pályázati felelősének segítségével kiválogattuk, hogy melyik lenne a számunkra megfelelő és egyik diákom segítségével (Szőllősi Dávid – aki Sarudon már tapasztalt média-szakembernek számít) felvázoltunk egy szinopszist, hogyan képzeljük el a 2 percet.

Tovább a cikkhez

Hogyan válasszak egyetemet, főiskolát?

Ez a kérdés nagyon aktuális végzőseink számára, hiszen február 15-ig nyújthatják be jelentkezésüket valamely felsőoktatási intézménybe a továbbtanulni szándékozó diákok.

A felvételizők szakot, illetve felsőoktatási intézményt választanak, amikor benyújtják jelentkezésüket. Mindkét döntés alapos megfontolást igényel, hiszen fontos, hogy mindenki jól érezze majd magát hallgatóként abban az intézményben, amelybe felvették, számára megfelelő jellegű és színvonalú képzésben részesüljön és utána az elhelyezkedés se jelentsen nehézséget.

Tovább a cikkhez

Adakozni öröm

“Kétszer ad, ki jól ad.”- tartja a mondás. A karácsony közeledtével megszólal a segítségnyújtás igénye a jóérzésű emberekben. A gimnázium kis karácsonyfája alatt található szeretetládába helyezhetik el a diákok az új vagy jó állapotban lévő, használt tárgyakat, ruhaneműket, játékokat, tartós élelmiszereket. Az adományokat rászoruló családok kapják meg a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével.

Tovább a cikkhez

GIMNÁZIUMI FELVÉTELIVEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Kedves Szülők és Diákok!

Az Oktatási Hivatal által közzé tett “Tájékoztató a diákok, a szülők és az általános iskolák számára a középfokú beiskolázás rendjéről, valamint a 2016/2017. tanévi központi írásbeli vizsgákról” elérhető az alábbi linken:

Tájékoztató

Az írásbeli felvételi vizsgára a következő űrlap kitöltésével lehet jelentkezni:

Jelentkezési lap 8. osztályosoknak

KEDVES ÉRETTSÉGIZŐK!

 2017.január 2-ától hatályos a 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet, mely az érettségi vizsgaszabályzatáról rendelkezik, illetve a 40/2002. (V. 24.) OM rendeletmely az érettségi vizsga részletes követelményeiről szól.

Érettségi vizsga követelményei:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0200040.om

Érettségi vizsgatárgyak követelményei 2017.01.01-től:

http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/altalanos_tajekoztatas/vizsgatargyak_2017tol

Érettségi mintafeladatok:

http://ofi.hu/erettsegi-2017-mintafeladatok

Kérünk minden érettségizőt, olvassa el a rendeleteket. Ha szükséges, forduljon segítségért szaktanárához.

 

Megható köszönetnyilvánítás

„…ezek a fiatalok….!” Milyen sokszor halljuk és mondjuk ezeket a félmondatokat – szinte kizáróan negatívan, rosszallóan. Tapasztaljuk, kevés a nyitott – megérteni akaró figyelem a különböző korosztályok között.

Az elmúlt évtizedekben egyre mélyül a szakadék, gyakran ellenségessé is válik a „viszony”. Pedig nem ártana jól ismernünk egymást, hiszen a gyerekek és a szüleik, az unokák és a nagyik korosztályáról van szó. Az a tény, hogy még ennél is nagyobb a feszültség a generációk között, az idősekkel szembeni ellenséges megnyilvánulások – napi szintű tapasztalat.

Tovább a cikkhez