RENDHAGYÓ TERMÉSZETISMERET/FÖLDRAJZ ÓRA A TISZA-TAVON

Ökoiskolaként a jövő generációk nevelése során a környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartjuk szem előtt. Gimnáziumunkban nem csupán a tanításban, a tanórákon érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén; az iskola működtetése terén éppúgy, mint a gyerekek étkeztetése vagy a táborok szervezése, a tanórán kívüli tevékenységek, valamint a programok tervezése és megvalósítása során.

Tovább a cikkhez

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG 2020

A Kossuth Lajos Gimnázium ünnepélyes tanévnyitójára 2020.09.01-én került sor 9.00 órai kezdettel, a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok és Szabadidőközpontban. A helyszín és a megrendezés módja is rendhagyónak bizonyult. A helyszínválasztást a rossz idő indokolta, a rendhagyó módot pedig az aktuális higiénés előírások. A szabályoknak megfelelve, a „gólyáink”, a fellépő diákjaink és a szervező pedagógusok voltak csupán jelen az ünnepélyes tanévnyitón, a többi diákunk a gimnáziumban, osztályfőnöki órákkal kezdte meg a tanévet.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: Varga Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Tiszafüred Járási Hivatalának hivatalvezetője, Ujvári Imre polgármester, Vargáné Balogh Irén alpolgármester asszony, Virág Tibor alpolgármester, Bodonné Gyöngy Erikát, Tiszaörs község polgármestere, Bári Ágnes, Nagyiván község polgármestere, Anginé Szőnyi Eszter, Tiszaszőlős polgármestere, Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója, Juhász Éva, a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei szervezetének igazgatója,  Komlósi Andrea, az SZMK leköszönő elnöke, valamint Szendy Mónika, az újonnan megválasztott elnök.

Tovább a cikkhez